Čepy v krku po přeléčení angíny

Dobrý den. Před nějakou dobou se mi objevili v krku bílé čepy a cítila jsem slabou bodavou bolest na mandli(jako když mě bolí jizva po abscesu který jsem měla před pár lety) šla jsem proto k lékaři. Neměla jsem krk oteklý, červený a ani jsem neměla zvýšenou teplotu. Doktorka mi napsala atb na angínu. Nyní je to už tři týdny od doby co jsem zpozorovala čepy v krku a víc jak týden po dobrání atb a pořád mám v krku čepy, sice o něco slabší ale jsou tam a mám zvětšené uzliny na krku a uzlinu napravo v tříslech. Ve výtěru z krku mi našli hemolytického streptokoka. Také jsem prakticky ihned po angíně brala biseptol na nastydlý močový měchýř. Ttrápí mě ty uzliny a čepy v krku, myslíte že je to v pořádku, nebo mám znovu vyhledat lékaře? Může to být způsobeno nějakou pohlavně přenosnou nemocí když jsem 10 dní před objevením čepů v krku měla nechráněný pohlavní styk?

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Zuzko, nejčastější příčinou angíny je streptokoková infekce. Vnímavé osoby mohou onemocnět angínou často a opakovaně. Doporučuji Vám domluvit se s ORL lékařem na vhodné antibiotické léčbě, případně na indikaci tonzilektomie. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: