Cerazette -dlouhodobé špinění

Dobrý den paní doktorko. Více jak rok jsem z důvodu častých bolestí hlavy nebrala žádnou HA, před 4 měsíci jsem na doporučení lékaře začala užívat cerazette. První dva měsíce bylo vše víceméně v pořádku, slabé krvacení cca po třech týdnech a trvalo asi týden. Následně jsem nemenstruovala více jak měsíc a následně se opět dostavilo slabé krvácení/špinění jenže to už trvá více jak tři týdy. Vím že u této antikoncepce bývá cyklus nepravidelný, menstruace může zcela vymizet či naopak se objevit nepravidelně a častěji...Každopádně tři týdny už mi připadá jako poměrně dlouhá doba a kromě toho, že je to již dost "otravné" bych ráda věděla zda nebude lepší navštívit lékaře? Nebo je to běžné při užívání této HA? Pokud ano je kromě této antikoncepce možnost užívat nějakou jinou nemohu-li užívat dvousložkovou antikoncepci obsahující estrogen? Děkuji Vám a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto špinění je zcela běžné u tohoto typu antikoncepce. Pokud nemůžete užívat kombinovanou hormonální antikoncepci, zauvažujte o nitroděložním tělísku Mirena. Při Mireně přestává menstruovat naprostá většina žen.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: