Černé skvrny na zubech po antibiotiku soxybene

Lékař diagnostikoval boreliozu- skvrna typická 30 cm. Naordinoval antibiotika Doxybene na 3 týdny, beru je 4 dny a na zubech se mi dělají černé skvrny. Nevím zda zůstanou, nebo se stratí po ukončení léčby. Poradíte mi zda neexistuje nějaká pomoc? Třeba vitamíny, nebo něco ... Lékař je na dovolené Děkuji Lea

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zbarvení zubů při léčbě doxycyklinem bylo popsáno při jeho podávání u dětí do 8 let věku. Po přerušení léčby byl popsán ústup skvrn. Borreliozu je možné léčit i jinými antibiotiky (i když doxycyklin patří mezi léky první volby), doporučuji proto kontaktovat lékaře , který Vašeho nepřítomného lékaře zastupuje, a požádat ho o případnou změnu léčby. Pokud by skvrny nezmizely, je možné domluvit se se stomatologem na případné korekci barvy zubů.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x