Černý-davivý kašel

  • Dotaz od: Nespurkova Hana
  • Publikováno: 2.3.2009
  • uLékaře.cz

Hezký den přeji,mé dceři byl v pol. pros. diag.černý kašel(léčena KLACID).Zdálo se, že je přeléčen,ale mám pocit,že se ji vrátil(nyní má jít na kontrolní odběry).Vzhledem k tomu,že názory jsou různé(jiné od lékařů a jiné od mých kamarádek jejichž děti toto onemocnění prodělaly),rozhodla jsem se oslovit a zeptat se na Váš názor a sice: Zda se kašel vůbec vyléčí. Zda je třeba dodržet nějakou dobu doma-nechodit do školy apod. Zda by rod.příslušníci měly absolvovat vyšetření na toto onemocnění. A co má dcera dělat,když se rozkašle,jako tomu bylo včera-zda podat nějaké kapky nebo něco na utíšení.Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, černý kašel je výléčený, pokud výtěry z krku při dvou kontrolýách po léčbě vyšly negativní. Izolace z kolektivu je zpočátku onemocnění nutná. To, že kašel někdy přetrvává i dva měsíce nemusí být výjimkou. Ne všechny případy probíhají stejně. vyšetření zdravých rodinných příslušníků nrní většinou nutné.Při kašli dochází k vykašlávání sekretu, což je prospěšné, ale pokud je kašel příliš dráždivý, pak je jeho tlumení na místě. V lékárnách je k disposici celá řada přípravků a konkretní Vám poradí dětský lékař, nutnéí je brát i ohled na věk dítěte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x