Černý kašel

Hezký den, měla bych dotaz týkající se černého kašle. Prodělala jsem si toto onemocnění. Momentálně již nekašlu. Léčila jsem se Klacidem asi po dobu sedmi dní. Paní doktorka dělala druhé testy, kontrolní (krevní testy), měsíc po přeléčení. Testy vyšly pozitivní a hodnoty protilátek (teda pokud se to tak dělá) jsou stále vysoké, leč o malinko nižší. Paní doktorka něvěděla co s tím a ani na hygieně jí nebyl nikdo schopen říct, jak v tomto případě postupovat. Závěr byl, necháme to být. Jaký je Váš názor? Předem Děkuji

Odpověď odborníka:

Ivo, při léčbě černého kašle je nutná dostatečná délka léčby, a to 14 dnů z důvodu prevence návratu onemocnění a vymýcení bakteriích způsobujících černý kašel z dýchacích cest. Domluvte se s praktickou lékařkou, abyste léčbu zopakovala v dostatečné délce, tedy 14 dnů. Je totiž možné, že bakterie bordetelly (původci černého kašle) zůstávají v dýchacích cestách.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: