Červená sliznice u poševniho vchodu

Dobry den,mám vleklý problem,nevim,jestli venerologicky nebo gynekologicky, zarudle okolí malých pysku a pod posevnim vchodem,viz obrazek,začlo to při těhotenství z IVF,dále pokracuje po potratu ve 22 tt.Bolestivost při sexu,i mimo,svěděni,podobne pocity jako u mykozy,ale bez vytoku,záněty moc.měchýře po sexu.vyšetřena na gynekologii,urologii a venerologii.Ureopl,chlamidie,mykopl.negativní.Od potratů za pul roku série atibio a masticek(Zinnat,Nitrofurantoin,Macmiror,Pimafucort,Triprim,Cyphin,Dafnegyn,Jenamazol a pod.,Naxyl,Entizol)Zjištěn jako jediný Steptokok agalactiae, nyní prelecena Penbene 10 dní 1500 po 8 h,cítím zlepšení, ale pořád vidím vystupky u vchodu a okolí je červené a citlivé.Mazu Imacortem,taky nepomáhá.Na venerologii rekla,Ze ty pupínky nic neznamenaji,ale zvětšují se stoupajicim zarudnutim.Alergie na sperma to není,dva měsíce sex.abstinence a stejné.Imunologie-negativní,manžel vysetren na vše,taky ok.Značně nám to stěžuje další snažení o dite.Už jsem vážně zoufalá.Diky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle fota je okolí poševního vchodu hodně podrážděné a zarudlé. Může to být způsobeno opravdu zánětem , na druhou stranu píšete, že jste byla opakovaně přeléčena, poslední výsledky už byly negativní. Z toho důvodu se domnívám, že Vaše obtíže souvisejí spíše s opakovanou léčbou. Doporučuju vysadit všechny léky i mýdla, oblast poševního vchodu event. namazatnapř. Pimafucort krémem, ale jen při výrazných obtížích. Nechte pochvu, aby se sama srovnala a upravila bakteriální osídlení.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: