Červená znamínka -tečky

Dobrý den, trpím atopickým ekzémem a musím proto bohužel aplikovat kortikoidní masti,k tomu jsem polyvalentni alergik a mam urcite podezreni na kvasinkovou infekci. užívám Zodac, Ditiaden,nizkohorm.antikoncepci, kortikoidni masti.Dělají se mi kdekoli na těle červené malinkaté znamínka o velikosti špendlíkové hlavičky,které jsou na úrovni kůže nebo některé mirňe vystupují nad povrch kůže.velka vetsina z nich časem změní barvu na hnědou.znamínka se mi dělaji hlavně v oblasti břicha a furt jich přibývá.ekzem v oblasti břicha nemam,takze nejsou zpusobeny skrabáním. doktorka mi rekla ze tyto znaminka vznikaji starim (je mi 27) a taky ze slunicka (nijak zvlast se neipaluju a ani na solarko nechodim),jenze kdyz jsem rekla ze se meni v normalni znaminka,tak se strasne zasekla a nedokazali mi to vysvetlit.bojim se jestli to neznaci neco vazneho.nevypada to ani moc hezky kdyz sem tak poseta.taky jsem se chtela zeptat jestli to nesouvisi s tema kortikoisnima mastema (na bricho je ale nemazu)nebo vlastne o co se jedna a jak se to da peipadne resit.moc děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Možná by bylo vhodné poslat fotografii. Pokud by šlo o červené pupínky, pak jde o hemangiomy a jsou skutečně vyvolané stárnutím kůže ( i v tomto věku). Pokud ale časem hnědnou, asi jde o určitý typ névů, buďto pošlete foto, nebo požádejte vašeho kožního lékaře o provedení histologického vyšetření.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: