Cervenani az fialoveni chodidla a lytka a otekani kotniku

Dobry den uz sem zde psal 3x ted pisi ohledne porad stejneho problemu a to je ze jsem 2.5mesice po tezkym vyronu s natrzenymy vazy.noha uz se skoro dava do pucu ale trapi me po sveseni nohy dolu jako kdyz jdu na wc samozdrejme o berlich takze zadna namaha uz skoro 3mesice a stale me to po sveseni nohy dolu rudne az fialovy a oteka a boli me to docela dost mam stoho i rude litko a doprovazeny i bilymy flicky.u doktora jsem byl ten vyloucil zanet zil.a rekl mi ze to muze trvat dele nez tohle prestane ale drive respektive pred mesicem jsem tohle nemel az takove zacal jsem chodit na rehabko na ltv magnet a vyrivku ae potom me vzdy noha natekla ze peklo a za 3hod po ledovani opet lepsi.a to i kdyz pouze sedim nebo lezim tak je noha v pohode jen kdyz ji svesim dolu tak mi nastava cca za 3min tento problem.doktor me na zacatku vyronu doporucil brat aescin 3x2tablety a ty jsem bral 2.5mesice a uz je pry brat nemam.a mam si to pouze mazat ae nic me nato nepomaha.nejsou nato nejake leky volne prodejne abych se toho natejkani zbavil? Napr.mast heparoid a nebo Venoruton forte? Mohu toto uzivat? Neublizi mi to nejak? Popripade mazat a uzivat najednou? Dekuji doporucte mi uz prosim neso nebo se zvencnu dekuji

Odpověď odborníka:

Jde o cévní záležitost, po takovém úraze samozřejmě vždy dojde k porušení cévního a lymfatického zásobení v dané oblasti, ale postupně by se stav měl upravovat. Doporučuji cévní vyšetření ke zjištění stavu žil a jejich průchodnosti, dále elastické bandáže bérce a podle nálezu na cévním příp. i nějaká venotonika ( léky na zpevnění cévní stěny - Detralex apod.)

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: