Červený flek po štípnutí

Před dvěma dny mě štípla malá muška. Za chvíli se mi na místě objevila modřina. Nyní tam mám čerený flek (viz. foto). Není bolestivý ani nesvědí. Chci se zeptat, zda si s tím mám zajít na kožní, jestli se nemůže jednat o boreliózu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že jde jen o vystupňovanou reakci na látky ředící krev, které vylučuje hmyz sající krev. Ale pokud by se ložisko nadále zvětšovalo, raději nav štivte lékaře. O boreliosu se podle fotografie nejedná.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: