Cervikální polyp v těhotenství

Dobrý den pane doktore, v 5.tt jsem začala špinit. Po vyšetření u gynekologa byl zjištěn polyp na děložním hrdle o velikosti 0,5 cm (který tam před měsícem nebyl). Po 2 týdnech špinění přestalo, jen polyp se zvětšil na 2 cm a to jsem teprve v 10. tt. Dle mého gynekologa se během těhotenství neodstraňuje (odstranění může vyvolat potrat). Je možné, že polyp bude stále růst? Teď pár týdnů jsem opět nešpinila jen jsem měla hlenový výtok (žlutozelený-spíše žlutý), žádné svědění bolesti nic. Je tento výtok běžný v těhotenství nebo je to přiznak polypu na děložním hrdle? Ještě jsem se chtěla zeptat. Dnes po tlačení při stolici jsem krvácela. Teď ještě několik hodin po stolici špiním. Zajímalo by mě. Jestli je nutné při tomto krvácení navštívit vždy gynekologa? Když polyp bude zanikat krvácení bude mnohem silnější, zřejmě asi nepoznám, že polyp zaniká či se děje něco jiného, že? Je pak nutný lékařský zákrok a pobyt v nemocnici? Moc vám děkuji

Odpověď odborníka:

Polyp se v graviditě pokud to není nezbytně nutné neodstraňuje, krvácení může pocházet z něj, to uvidí gynekolog při vyšetření, může se se sám odloučit, výtok s tím nemá žádnou souvislost, polyp a jeho další vývoj bude nutno zatím jen sledovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: