Češka kolene

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz na češku kolene. Syn bude mít teprve tři roky a už delší dobu má často posunutou češku mimo koleno vypadá to jako vykloubené. Češka se sama vrací nebo jí pomužeme. Jeden lékař nám řekl, že se to dá řešit až v dospělosti. Trošku nás to zaskočilo, když je syn tak malý. Prosím Vás jestli nevíte o jiném řešení. Děkuji a s pozdravem

Odpověď odborníka:

Změny v poloze čéšky jsou zvláště u dětí velmi časté. U dětí navíc jsou vazy velmi volné a děti mají známky kloubní hypermobility.. To se odráží i v jisté volnosti hybnosti čéšky. Vzhledem k tomu, že v tomto období dochází samozřejmě k bouřlivému růstu, dochází i ke změnám ve tvaru kloubů a jejich hybnosti, je třeba stav na ortopedii sledovat a dle stavu postupovat podle rady ortopeda. Tedy nynější vyčkání a sledování stavu je na místě. Dále dle vývoje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: