Cestovani deti

Muj 11-ti mesicni syn je vylozene necostovni typ. Problem spociva v tom, ze se chystame na prodlouzeny vikend, nas syn vydrzi v aute tak hodinu spat a zbytek cesty nepretrzite krici. Existuje nejaka varianta, aby se dite uklidnilo, lepe receno spalo? V lekarne mi pani poradila ani ne ctvrtku kynedrilu pul hodinky pred jizdou pridat do caje...je to setrne a neublizi to memu synovi???Nebo mi poradite neco jineho?Dekuji za odpoved, Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martino! Většina kojenců a malých batolat cestování na delší vzdálenosti špatně snáší. Jízda trvající přes hodinu je někdy nepohodlná i pro dospělého, natož pro dítě sedící bez možnosti pohybu upnuté v autosedačce (předpokládám ještě typu vajíčko, tedy v protisměru). V případě vašeho synka se tedy nejedná o výjimku, nebo o "problematické dítě", problémy s cestováním jsou v tomto věku zcela normální.Kinedryl se doporučuje dávat až dětem starším dvou let. Zkuste vyjíždět na cestu v době kdy váš synek normálně spí, tedy např. po obědě nebo večer, popřípadě udělejte během jízdy několikrát přestávku, aby se mohl provětrat. Během jízdy mu můžete zkusit dát svačinku, např. banán, piškot. Situace se zcela určitě zlepší s věkem a také jakmile váš syn doroste do větší autosedačky a bude už koukat po směru jízdy.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: