Cestování ve 4. měsíci gravidity

Chtěla bych se zeptat,zda může jet žena na konci 4.měsíce těhotenství autem k moři do Chorvatska.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dano, cestování v těhotenství není vůbec žádný problém, pokud máte normální průběh těhotenství a netrpíte nevolnostmi v autě, tak v 2.trimestru by neměl být problém cestovat. Optimální je poradit se s Vaším gynekologem, který nejlépe zná Váš zdravotní stav i průběh gravidity. Připomínám, že v průběhu cesty je důležitý dostatečný příjem tekutin a časté zastávky s protažením dolních končetin jako základní prevence žilní trombozy. Přeji pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: