Četnost stolice kojeného ditěte

Dobrý den paní doktorko, vím, že asi na můj dotaz řeknete, že je to normální, ale přece jen se chci zeptat a slyšet váš názor. Mám 3 měsíčního syna, kterého plně kojím. V současné době nemá častou stolici - naposledy ji měl po 10-ti dnech, a dnes je tomu dalších 10 dní, kdy ji měl naposledy. Můžu být klidná, že je to u kojenců normální, nebo by se s tím mělo něco dělat, a co? Jím ovoce, musli, luštěniny, a stejně nic. Je spokojený, nic ho netrápí. Děkuji moc za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Hano! Plně kojené dítě opravdu nemusí mít stolici i několik dní (5-7 dní), a pokud hezky prospívá a nebolí ho bříško je to úplně normální. A to bude jistě i případ vašeho chlapečka. Jen vzhledem k tomu, že se jedná o interval 10 dní, bych pro jistotu zašla ukázat synka vašemu pediatrovi. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: