Cévní mozková příhoda

Dobrý den, měla byčh dotaz tatínek ani né před týdnem prodělal mrtvičku (63let) kuřák, vysoký krevní tlak - dlouhodobě neléčený. Na JIP byl den a vypadal skvěle nic mu nebylo po přeložení na normální lůžko se začal zhoršovat a cca po 5 dnech ho to chytlo znova s tím, že už se mu hůř mluví a pravou stranu těla má zhoršenou. Dle lékařů musí podstoupit rehabilitace a není to tak hrozné, že bude schopný docházet i sám ambulatně, ale horší je, že tatínek tomu stavu podlehl je na tom psychicky špatně a hrozně si připouští to, že už to nebude v pořádku tak bych ráda slyšela Váš názor. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Milá Terezo, chápu obavu o otce.Nemám k dispozici kompletní zprávu o jeho stavu,tak obecně.Otec je sice mladý,ale má zdravotní problémy, konkrétně cévní příhodu jako důsledek kouření .....Teď je nutné,aby sám začal svůj problém řešit.Vy mu můžete pomoc,ale pokud sám nebude mít snahu,je to špatné.Zatím je pořád naděje na normalizaci a další plnohodnotný život!!!

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Články: Pijete v těhotenství kávu? Berete dítěti železo a vápník
Zjištění, že miminko nejde...
Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Články: Na průjmy a nevolnost platí i homeopatika
Zkažený žaludek, nevolnost...
Alergie na alkohol? Existuje!
Články: Alergie na alkohol? Existuje!
Když lidé mluví o alergii...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: