Cévní mozková příhoda a únava

Prosím o Váš názor tchán 63let měl před 3 týdny mozkovou mrtvici díky bohu se mu to okamžitě zjistilo a hned byl ošetřen nemá žádné následky.Jen si neustále stěžuje na brnění hlavy okolo čela a spánku je hrozně unavený a nemá žádnou chut k jídlu trpí nechutenství!Furt by spal.Byl kuřák 30let a teď po mrtvičce si nezapálil žádnou cigaretu nechce, koupil si tabletky s nikotinem v lékarně řekli že ty příznaky může mít i s nedostatku nikotinu.Co si o tom myslíte vy?Moc děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Naďo,
tři týdny je velice krátká doba, byť váš tchán nemá žádné obtíže stran motoriky nebo třeba mluvy, jeho mozek byl určitým způsobem poškozen a nějakou dobu bez kyslíku, proto se nechutenství a únava mohou vykytovat ještě delší dobu. Navíc se na daném stavu s velkou pravděpodobností může podepsat i větší či menší deprese, která je po takovéto atace velmi častá. Čili tyto obtíže budou spíše výslednicí několika nepříznivých stavů včetně zanechání kouření (samozřejmě je ale nekouření naprostou nutností po CMP!).
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x