Chalymyxdie ???

Na podzim r.2013 jsem měla klíště .... poté se mi poprvé objevily problémy - bolesti svalů , kloubů .... Obvodní lékařka měla podezření na Boreliozu a tak mě přeléčila ATB po dobu 3 týdnů .... na 14 dní se mi lehce ulevilo , ale v lednu r.2014 nastoupily obtíže znovu a připadly se šílené otoky kotníků a prstů na rukou ... ( Borlie se nakonec ani neprokázala) Obvodní lékař mě poslal na revmatologii , zda to není začínající artritida ... Po důkladném vyšetření a různých odběrech + posouzení od dvou různých na sobě nezávislých revmatologů mi nebylo prokázáno žádné podezření na revmatitidu - veškeré vyšetření vyšly v pořádku . Přiznám se , že jsem si tam připadala jako hypochondr , kterému nic není .... ;-( Ale když mi nasadili kortikoidy ( Medrol ) , tak mi bylo fajn ....žádné problémy ..... Poté jsme zkoušeli medrol vysadit , jak budu reagovat a šup .... problémy se opět objevily!!!! Nejvíce mě to trápí v noci ...takové zvláštní brnění rukou , které přechází až v bolest , která mě budí a nemůžu spát ... ( je to takový podobný pocit , jako když se Vám odkrví třeba ruka . Jenže s tou pak párkrát protřepete a je to opět o.k. , ale tady ta bolest přetrvává ať dělál s rukou co dělám ! ) no a ráno se pak probouzím s otoky prstů a nemůžu ani uchopit hrneček s ranní kávou . Během dne to pak rozhýbu a celkem to jde .... Obvodní lékař mě teď poslal na různá vyšetření - ultrazvuk břicha - vše o.k. , ultrazvuk srdce - vše o.k. , EKG - o.k. , rentgen plic - o.k. a poslední byl test na chlamydie .... Včera mi zjistili , že mám pozitivní chlamydie species IgG - což prý ale znamená , že jsem někdy v životě prodělala nějakou chlamydiovou infekce a teď to mám jako chronické ... jenže po kunzultaci se svou revmatoložkou , mi řekla , že s mýma problémama to nebude mít nic společného ! Že tato chlamydie nezpůsobujete obtíže , které mě trápí ;-( Jsem z toho už nešťastná ....plánujeme miminko , ale v tuto chvíli si ho nemůžeme dovolit , když není znám můj zdravotní stav ;-( Poraďte mi prosím ... co mám ještě udělat , nebo kam zajít , aby mi někdo poradil ???? Děkuji za radu !!!! Martina

Odpověď odborníka:

Doplnila bych ještě infektologické a imunologické, ortopedické vyšetření. Také bych se přikláněla k názorům, že paměťová hladina protilátek proti chlamydiím není příčinou Vašich obtíží.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: