Charcot marie tooth

Dobrý den. V roce 2009 mi byla diagnostikována nemoc Charcot Marie Tooth. Neexistuje na ní žádný lék a ani rehabilitace mi příliš nepomáhá. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli není nějaká vhodná operace, která by pomohla při padání špičky (peroneální paréze) a která by dokázala třeba i zlepšit stav rukou. Už léta chodím po doktorech ale ani v Motole mi pomoct nedokázali. Nechci už nosit nepohodlné peroneální dlahy, protože mám pocit, že mi více škodí než pomáhají. Slyšel jsem, že chirurgické zákroky u této nemoci se v zahraničí dělají ale nevím přesně s jakým výsledkem..Děkuji za vyřízení mého dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel žádná operace nedokáže uzdravit nefungující nervy, operovat se dají nemocí způsobená zakřivení nohou, prstů atd...a co se týká CMT v ČR, tak určitě nejlepší informace včetně všeho, na co se ptáte, naleznete na klinice dětské neurologie 2.LF UK a FN Motol. (Společnost CMT). Ale to asi víte, nic chytřejšího nevymyslím... zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x