Chci dítě

Dobrý den Paní doktorko chtěla bych s vás zeptat na něco co se týče mé nemoci.Jsem totiž moc nemocná mám záchvaty a děsné bolesti rukou a také jsem byla na léčení v Jemnici právě kvůli mé psychice,chodím aji na psychiatrii a chi se vás zeptat mám přítele se kterým jsem už šest let a chce děti a já také a nevím jestli můžu mít děti svoje nebo mi to ublíží spíše???????

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokádám, že Vám léky předpsal Váš lékař a je třeba, abyste případnou graviditu probrala právě s ním, abyste pomalu snižovali dávky léků. Je to vemi důležité v prvním trimestru, ale nikde není napsáno, že by představovaly nebezpečí. Jedná se spíše o prevenci možných postiženích miminka. Jsem ráda, že si miminko přejete s partnerem a je potřeba, aby byl pro Vás velkou oporou běhěm těhotenství, při porodu i péči o miminko. Znám několik kllientek, které braly psychofarmaka a po snížení dávky léku, miminko bylo v pořádku. Pouze se nedoporučuje kojení, ale to snad nyní není problematické zajistit umělými výživami. Děkuji za Váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: