Chci zapomenout

Mam takový problém. Je mi 19 a vse začalo asi kdyz mi bylo 13. Máma si našla přítele kterej ji po čase mlátil, strašně pil a ja koukala na mámu jak leží v krvi na zemi. Utikavala sem k babičce jenže ta mi v mých 15 zemřela. A ja neměla kam utikat a jeste sem pořád trpěla že uz tu babička neni semnou. Máma se ho strašně bála a bála se ho i vyhodit ale jednoho dne to vse skončilo. Mama Ho vyhodila ale ja pořád měla ty záchvaty kdy sem brecela a klepala se pořád se mi to vracelo, jako by se to pořád opakovalo. Máma nevěděla proc pořád trpím a proto me donutila chodit k psycholozce. Jenže i ji sem měla strach říct z čeho mam strach tak sem ji lhala a řekla sem že se bojím tmy. Lituji toho dodnes. Asi v 16 nebo 17 si máma našla dalšího partnera a ten na ní už taky jednou vztahl ruku. Vse sem popsala ve zkratce. Ja si našla partnera, budou to 2 roky co spolu jsme. Pořád jsem u nej i když bydli s rodiči. Pořád se mi vse vraci, doma věcně nemuzu být protože mam strach pořád to vidím. :( pořád se lekam, staci kdyz se me někdo dotkne nečekaně a ja už se lekam, mam strach kdyz jen někdo zvýší trochu hlas, vzdy se mi chce hned brečet, i když usinam cukam sebou. Je toho strašně moc. Nevim co mam delat. Tak moc bych chtěla zapomenout na to zlé. Pořád me to trápí a ja nemyslím na nic jineho.. nevim co dělat jestli si mam najít psychologa nebo psychiatra. Jsem uplne vyklepana a to sem Vám to tu jen napsala.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie, jde o typický příklad toho, jak se minulá traumata stále prolínají se současným životem, a o typický případ, na který je podle mých zkušeností nejvhodnější aplikovat některou formu terapeutické regrese. Projdete-li několika sezeními u regresního terapeuta (ať už v bdělém stavu, anebo ve spojení s hypnózou), podaří se zpětně zpracovat vše nepříjemné, co Vás potkalo, tak aby to na Vás už nepůsobilo, aby Vás minulost nezatěžovala a Vy se mohla konečně "osvobodit". Řešení zde tedy nespočívá v "zapomnění", nýbrž v definitivním vypořádání se s dřívějšími prožitky v rámci regrese. To umožní udělat za minulostí tlustou čáru. Vzpomínky se přestanou vracet a Vaše psychika se posílí a stabilizuje. Přeji Vám dostatek odhodlání a hodně úspěchů na Vaší cestě za lepším životem.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Nadprodukce růstového hormonu v dospělosti je často způsobena nádorem
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Mozková mrtvice nebo-li...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Drobná poranění – peroxid do rány nelijte!
Články: Drobná poranění – peroxid do rány nelijte!
Drobné řezné rány a oděrky...
V těhotenství pozor hlavně na teplotu!
Články: V těhotenství pozor hlavně na teplotu!
Běžné nachlazení obvykle...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: