Chemoterapeutikum cotrimoxazol al forte

Dobrý den, mám několik dotazů ohledně tohoto léku. Nejíst kyselé zahrnuje i ovoce a zeleninu? A můžu jíst i kysané mléčné výrobky? Je vhodné užívat lék s jídlem? Jaký má vliv tento lék na působení antikoncepčního kroužku NuvaRing, snižuje jeho účinnost? Cotrimoxazol mám užívat 5 dní. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Přestože by cotrimoxazol vliv na účinnost Nuva-Ringu mít neměl - hormony se nevstřebávají ze střeva, ale z kroužku, doporučuji použití kondomu, chcete-li mít úplnou jistotu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-20 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: