Chladový test

Dobrý den, nedávno jste mi odpověděl na můj dotaz týkající se potvrzení Raynaudova syndromu pomocí chladového testu. Chladový test u mě byl proveden z důvodu chvilkového jednorázového zbělení konečků prostředníčků, které se již neopakovalo. Chladový test vyšel negativní, pletysmografie normální (tak napsáno ve zprávě). Po chladovém testu byly ruce červené, L-P příznak negativní. Jediné, co mne znepokojuje, že na malou chvilku byly konečky prstů po testu téměř neznatelně lehce fialové. Opravdu se o Raynaudův syndrom nejedná, i když chladový test vyvolal lehkou cyanozu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsem schopen hodnotit výsledky chladového testu na dálku a tuto problematiku neznám. Pokud se potíže již neopakovaly, tak bych další vyšetření nedělal a vyčkal na další průběh.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: