Chlamidie a bolest kolen

Dobrý den.Při odběru krve na boreliosu, který byl negativní, mi pr. lékař sdělil. že jsem prodělala v minulosti plicní chlamydii. A že mám protilátky. Je pravda, že jsem kdysi v, měla nevysvětlitelný kašel, zvýšenou únavu apod. Přitom jsem byla dárcem krve a nikdy mi nic nezjistily. Nyní mám bolesti do kolen a závratě, nemohu si to vysvětlit, a proto prosím o radu. Dá se tato infekce dodatečně ještě nějakým potravinovým doplňkem přeléčit, myslím tím nějakou očistu od této infekce, aby se tělo dostalo do pohody. Krevní obraz mám odpovídajícím hodnotám, akorát ty bolesti kloubů, mám z toho obavy co bude dál. Děkuji za odpověď. A je tato choroba přenosná na děti??? hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že se zbytečně trápíte. Lidský organismus má schopnost se s řadou infekcí imunologicky vyrovnat, vytvořit protilátky, zneutralizovat infekci a vybavit se "imunologickou pamětí"- to je zřejmě Váš případ. Bolesti kolen mohou mít i neinfekční příčiny - tzv. degenerativní / a to je častější případ../ - ale po této stránce Vám Váš lékař zřejmě zařídí další péči.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: