Chlamydia

Pane doktore, po testech na viry mi byla zjištěna chlamydia trachomatis, dostala jsem doporučení i pro partnera na vyšetření a po dobrání ATB se mám dostavit za šest týdnů opětovně na testy. Ráno jsem se ve zmatku zapomněla zeptat, zda se po tuto dobu mám vyhýbat s partnerem sexuálnímu styku nebo zda, je možné po dobrání ATB používat kondom?

Odpověď odborníka:

Nikol,
po dobu léčby doporučuji sexuální abstinenci, pak je možno používat kondom.
S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Články: Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Po přečtení příbalového...
Přírodní léky na nespavost. Které byliny vám opravdu pomůžou?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Články: Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Známek, které signalizují...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léčba sexuálně přenosných nemocí u těhotných žen
Články: Léčba sexuálně přenosných nemocí u těhotných žen
Možnosti léčby sexuálně...
Biopsie kostní dřeně
Články: Biopsie kostní dřeně
Biopsie kostní dřeně je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: