Chlamydia pneumoniae v těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat, zda tato nepřeléčená infekce může být problémem v těhotenství a jestli je možný přenos z matky na plod? Popř. zda může dojít k poškození plodu? Je nutné tedy chlamydia pneumoniae léčit v těhotenství? Jsem nyní 8. tt. Děkuji

Odpověď odborníka:

Chlamydia pneumoniae je ze všech druhů chlamydií v lidské populaci nejrozšířenější. Během posledních let je zvýšen počet akutních i chronických onemocnění , které dávají do souvislosti s infekcí CPN. Nevím jak byla u vás diagnostikována ani z jakého materiálu nebo zda byly zjištěny jen protilátky- Největší procento zjištěných druhově specifických protilátek proti Ch. pneumoniae je ve věkových skupinách nad 20 let. Promořenost dospělé populace je dle některých autorů 60-80%, takže nemohu odpovědět. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: