Chlamydia trachomatis

Dobrý den, v červnu tohoto roku jsem začala mít potíže především s pálením při močení, v průběhu léta dále bolest v podbříšku a také proběhl zánět oka, který jsem dlouho s předchozími potížemi nespojovala. Až do září jsem byla opakovaně léčena antibiotiky i přírodně, ale na záněty močového měchýře a trubice. Poté, co jsem si sama požádala o test na chlamydie, který vyšel pozitivní, mi i partnerovi moje gynekoložka předepsala doxybene na 20 dní, kterou jsem podpořila Wobenzymem. 14 dní po dobrání test negativní a doktorka případ uzavírá. U partnera testy z moči a krve po dobrání antibiotik testy prokázaly, že chlamydiemi prošel, ale doktoři jej také označili za vyléčeného. U něj vše probíhalo bezpříznakově. U mne se ale problémy opět objevily a jsou stejného rázu jako dříve a poměrně silné intenzity - především pálení při močení, ale i v průběhu celého dne. Občasně řezání v očích bez zarudnutí - nevím, zda souvisí, ale dříve jsem takové problémy neměla). Chtěla bych se zeptat především, jestli je v Brně (či okolí) lékař, který se na léčbu chlamydií specializuje a má dobré výsledky. Vím, že mám slabou imunitu a nechci zbytečně několikrát brát antibiotika, která nezabírají. Případně ocením i další rady. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Bohužel jiná než dostatečně dlouhá léčba antibiotiky vás chlamydií nezbaví. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: