Chlamydia trachomatis

Dobrý den paní doktorko v prosinci mi byla zjištěna chlamydia trachomatis. Byla jsem přeléčena antibiotiky Klacid a doxibene další serologie byla teď,ale byly mě prokázány ještě vyšší hodnoty z původních ch.pneumoniae IgG 59 na 35,ale protilátky stouply ze 139 IgA na 284. Dále chl.trachomat. z IgG 64 na 67 a protilátky IgG z 707 na 752.Z infekčního jsem byla poslána na gynekologii na stěry výsledky mám mít v úterý. Nikdo nechápe proč mám tak vysoké protilátky dokonce i na chl.pneumonii, která je negativní teď označovaná jako hraniční. Můžete mi to trochu objasnit a popř. doporučit nějakouúčinější léčbu. Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Petra

Odpověď odborníka:

Dobry den interpretace laboratorniho vyšetřeni metodou ELISA,co je tzv. nepřímá metoda, není vúbec jednoduchá. Podle toho, co uvádíte, by se mohlo jednat buď o tzv opakovanou infekci nebo chronickou infekci.Obě třídy protilátek - jak IgA tak i IgG sigmalizují aktivní infekci. To znamená pro Vás dlouhodobě minimálně 5-6 týdnú užívání antibiotik. Zde se nám velice dobře osvědčuje Rovamycine, ale zdúrazním ještě jednou dlouhodobě, co znamená 5-6 týdnú při zachování sexuální abstinence. Jakmile nedochází k abstinenci, tak si opakovanš mezi sebou bakterie přenášíte. Chlamydie se chová co se rozmnožování týka jako virus ( potřebuje k tomu lidskou buňku) a co se týka projevu jako bakterie a musí se léčit antibiotiky. Doba léčení je dlouhá proto, protože při jejich rozmnožování dochází k postupnému uvolňování z buněk a to trvá několik týdnú. Uvidíte ještě jak dopadne vyšetření u gynekologa. Múžete mít infekci jak chlamydia trachomatis tak i pneumoniae. Držím palce s pozdravem dr.Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: