Chlamydia trachomatis a ureaplazma

Dobrý deň pán Mudr. Jelínek, môj bývalý sexuálny partner mi nedávno napísal, že bol na gynekologickom vyšetrení a zistili mu chlamydie. Pripojil mi papiere ktoré dostal a bolo na nich písané o chlamydii trachomatis. Nevedel či sa nakazil predomnou alebo po mne preto mi radšej povedal nech si zájdem na vyšetrenie. Na vyšetrení mi zistili ureaplazmu a mňa by zaujímalo či to spolu súvisí aby som vedela kedy približne som sa nakazila a či mám dať vedieť iným bývalým partnerom. Neviem či je možné keď mu zistili chlamydiu trachomatis aby som vďaka nákaze mala ja ureaplasmu - jednoducho či sú to dve rozdielne infekcie a nedajú sa medzi sebou prenášať alebo áno, či som to nemohla chytiť od niekoho iného. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chlamydie a ureoplasma urealyticum jsou dvě odlišné bakterie. Předpokládám,že test na chlamydie u Vás byl negativni, Prováděl -li se test s dostatečnou sensitivitou a dobře se odebral,chamydie nemáte. V případě ureoplasmy bych vyšetření bývalých partnerů nedělal, jen v případě jejich obtíží . s pozdravem MUDr.VIlém Jelínek

MUDr. Vilém Jelínek, CSc.
MUDr. Vilém Jelínek, CSc.

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynprofi s.r.o., Gynekologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: