Chlamydie

Dobrý den v březnu mi byli zjištěny chlamydie trachomatis. Dostala jsem léčbu doxyhexalem na 3 týdny po kterých se mi ulevilo, ale za týden opět vše zpět. Dr. řekla, že to tím není že jsou přeléčeny i když mi žádné testy na ně nedělala. Tak 2 měsíce jsem měla šílené bolesti svalů kloubů a tak. Šla jsem tedy o obvodní, která mi napasla opět doxyhexal na 9 týdnů. Ale dr mi na ně testy dělat nebude chci se zeptat jaká je pravděpodobnost že je mám? Výtok je pořád stejný. Jinak mi bylo řečeno že se toho nezbavím. Tak bych asi chtěla zkusit alternativní léčbu pomocí roztoku CDS2. Jsem zoufalá děkuji za radu. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, objednejte se na venerologické vyšetření, provádí se v kožní ambulanci, kde se zjistí zda je máte. Je to stejné vyšetření jako na gynekologii, ale dělá se i stěr z močové trubice. Nesmíte před vyšetřením 4 hodiny čůrat. Dále je možné vyšetření z krve, kde se dají zjistit jiné typy chlamýdií, které mohou být pozitivní opakovaně. Bylo by vhodné se nechat vyšetřit, protože je zbytečné užívat antibiotika pokud nejsou nutná. Výtok mohl být způsoben též kvasinkou, která se může pomnožit např. po užívání antibiotik. Nechte se určitě vyšetřit. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: