Chlamydie

Před třemi týdny mi zjistili na pohotovosti zánět močového měchýře(bílkoviny ++,krev ++ ) .Nasadili mi ATB contrimoxazol na 5 dní. Po té jsem šel na urologii ,kde jsem měl moč v pořádku (žádné bílkoviny ani krev ) ,ale našli mi v moči chlamydie .Nasadili mi Doxyhexal 200 tabs na 8 dní .Po dobrání sem dostal opět zánět močového měchýře zašel jsem na pohotovost kde jsem měl (krev + , bílkoviny ++) v moči. Nasadili mi Ciprinol 500 po 12h na 5 dní a poslali po dobrání k obvodnímu lékaři ten mi sdělil, že se léčí chlamydie 14 až 21dni a pro to mi nasadil opět Doxyhexal 200 tabs na 10 dní. Tak že beru ATB na chlamydie už 23 dní.Momentálně pálení při močení ustoupilo ,ale začala mě bolet předkožka na penisu. Myslím ,že je to těma ATB .Koupil jsem si testy na zjišťování bílkoviny a krve v moči .To mi ukázalo bílkoviny neg. Ale krev + .Při počítání nežádoucích účinků ATB jsem našel doslova todle Méně časté : poruchy srážení krve a krev v moči. Ta krev se mi objevila znova právě po tom co jsem začal užívat doxyhexal .Má otázka je jestli si myslíte ,že bolení předkožky a krev v moči může být vlivem ATB.Chtěl bych zkusit po dobrání ATB na chlamydie (23dni).Nebrat nic a čekat jestli to ustane a po měsíci jít na testy. Bojím se ,ale jestli je to správný postup.Druhá otázka teda zní jestli si mám jít ještě pro ATB ?Bojím se ale už brát ATB tak dlouhou dobu.Ale zase se bojim nic nezanedbat.Děkuju za radu.

Odpověď odborníka:

Michale, domnívám se, že té antibiotické léčby bylo u Vás dostatečně, zkuste tedy nyní po dobrání Doxyhexalu neužívat nic, pokud se však vrátí pálení, řezání při močení, zvláštně zabarvená či zapáchající moč, navštivte Vašeho praktika k opětnému provedení vyšetření moči. Jak udáváte, Vámi nyní nalezená krev v moči může být způsobena antibiotiky, resp. může být projevem hojení zánětu, také je otázkou, jak přesně tento domácí test funguje a zda je vyloučena možnost falešné pozitivity. S pozdravem, K . Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x