Chlamydie

Dobrý den, dnes jsem byla na venerologii na testech. Již delší dobu mne při močení pálí trubice a občas poboliva v podbřišku. Kultivace moči proběhla a je negativní, tak jsem zvolila tuto cestu. Lékař mi téměř okamžitě řekl, že by mohlo jít o chlamydie a samozřejmě mě tím parádně vyděsil a já teď googlím a panikařím. Chtěla bych se zeptat. Je možné chytit tuto nemoc i jinak, než pohlavním stykem, nebo jiná varianta není? Jaká je pravděpodobnost, že se na základě jediného infa a to pálení močáku, lékař spletl? Předem moc děkuji za brzkou odpověď. M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Diagnózu chlamydií lze stanovit jen stěry z oblasti močové trubice nebo PCR metodou z moče (v běžné kultivaci nevyjdou), ne na základě Jsou přenosné pohlavním stykem, jiný přenos je krajně nepravděpodobný. Takž enení potřeba se děsit či panikařit, vyčkejte výsledků testů a pokud skutečně vyjdou pozitivní, dají se poměrně lehce přeléčit antibiotiky. Důležitá je ale souběžná léčba s partnerem. S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: