Chlamydie

Dobrý den, minulý rok v září mi byli zjištěny plícní chlamydie. V tu dobu jsem brala antibiotika na zánět žaludku KLACID, který prý zabírá i na chlamydie, ale brala jsem je jen týden. Poté mi byly dělány testy a vyšly tak, že chlamydie jsou už prodělané, takže jsem nic dalšího nedostala. Nyní jsem ve 27. týdnu těhotenství a už delší dobu se mi hůř dýchá, lechtá mě v krku, nutí na kašel, bolí mě mezi lopatkama i na hrudi. Mám astma, ale léky, co mám (miflonid, ventolin), tak na to nezabírají. Myslíte, že by se měli chlamydie přeléčit, i když testy ukazují, že jsou prodělané? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotikum Klacid je lékem užívaným na léčbu chlamydií. Proto, pokud jste ho užívala v době zjištěné infekce, byla chlamydiová infekce vyléčena. V době gravidity nelze léčit naslepo domnělou infekci, která je málo pravděpodobná a navíc Klacid není v době gravidity vhodné antibiotikum. Doporučuji navštívit plicního lékaře, aby provedl příslušná vyšetření a zjistil skutečnou příčinu vašich obtíží.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: