Chlamydie

Měl jsem předepsaná antibiotika doxybene 100mg na 21 dní po 12ti hodinách na chlamydie, ale po 15ti dnech jsem odjel na služební cestu a zapomněl jsem si je vzít s sebou. Má smysl s nima pokračovat s dvoudenním vynecháním? (3 prášky jsem vynechal)

Odpověď odborníka:

Martine,
U těchto infekcí je nutné pečlivé přeléčení. ATB které máte doma doberte do konce, i když jste vámi uváděné dávky vynechal.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: