Chlamydie

Byly mi zjištěny chlamydie trachomatis, které jsem měla nejspíše cca 5 let. Brala jsem 14 dní atb Doxybene. 14 dní po dobrání atb jsem šla na kontrolní stěry. Stěry vyšly negativní, nález pouze Enterokoka v pochvě. Nyní mi stále přetrvává pálení při močení. Může být pálení způsobeno Enterokokem? Na různých serverech jsem se dočetla, že se chlamydií nejde zbavit, že se neustále vracejí. Jak mám postupovat? Mám chodit na nějaké kontrolní stěry po nějaké době? Je možné, že jsem se chlamydií opravdu zbavila?

Odpověď odborníka:

Hano, kontrolní stěry nedoporučuji, nyní však vhodné vyšetřit moč, pálení jiste způsobeno Enterokokem, citlivost však bude spíš jiná (tedy bude třeba jiné ATB). Chlamydie jsou opravdu odolné, často přetrvávají i po dlouhé léčbě antibiotiky, pak se o ně musí postarat vlastní imunitní systém. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x