Chlamydie

Dobrý den, v roce 2006 by byly z výtěrů oka zjištěny chlamydie pss.a přeléčeny ATB.Kontrolní stěr nebyl již potom proveden. Nyní po krevních testech na chlamydie mi bylo sděleno, že jsem se setkala /nebo prodělala/ plicní chlamydie, v současné době nejsou aktivní, tudíž se nemusí léčit,jak mi řekla lékařka. To znamená, že někdy v aktivní fázi, která vyžaduje léčení ATB byly a mohly zanechat nějaké následky - zdravotní potíže, které se projevily až teď????Všude čtu, co všechno způsobují neléčené chlamydie, tak mám docela obavu?!Nevím ani kdy jsem je prodělala - nebo se s nimi setkala /je v tom rozdíl?/, ale trpím bolestmi hlavy a od toho roku 2006 stavy úzkosti /prý neurovegetativní poruchou/.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste prodělala (setkala a prodělala je stejné, protože proděláním máte imunitu) chlamydiovou infekci, tělo se s nimi vyrovnalo a léčení není nutné. Neznepokojujte se, vaše ůzkostná porucha patří do ambulance psychologa nebo psychiatra - měla byste docházet na pravidelné psychoterapie, které vám mohou hodně ulehčit život a zbavit nebo ztlumit potíže. Chlamydiové infekce jsou nyní hodně medializované, podobně jako prasečí chřipka, lidé si neuvědomují, že zdravá imunita a vyrovnaná psychika je ochrání před infekcemi mnohem lépe než antibiotika, obavy nejsou opravdu na místě. Bolesti hlavy se dají ovlivnit a tlumit /neurolog by vám poradil/, ale je možné že vyplývají i z vaší ůkostné poruchy a jsou psychosomatické, proberte to s psychologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x