Chlamydie?

dobrý den, po prodelané viroze před9měs.mam hlavě po fyz. namaze(po ní velka slabost a nepríjemný pocit na levé straně hrudníku a taky v oblasti pr.žeberního oblouku, oblast jater.Ultrazvuk a echo v pořadku) Takže nesportuji, přičemž normálně jsem akt.sportovec. Po infekci zjištěna chorioretinopatie centr.seroza. Po 2 měsicích již v pořadku. na infekčním odd. asi 3měsíce po viroze zjištěny chlamyd.pneum.IgG posit++,IgA slabě posit.IgM negat.KFRméně než 1:8, jen anamnestické protilatky, bez znamky akt. infekce. Žádné antib.je to dobře? Můžou tyto hodnoty klesat a stoupat? a byt přičinou opak.se unavy? Jinak všech.hodnotyCMV,BA,BB,BG,HIVatd. negat. Lehka elevace bilirubinu celk.27.6 EBV prodělaná již v minulosti(teor.i v lednu) určitou dobu neměl chut na težší jidla a alkohol mi neděla dobřeTřeba 2-3pivka mi dělají problém.(jako kdybych jich vypil 5-6.Takže vůbec nepii.Nevím kde je problem, jestli příčinou probl. jsou chlamyd. pneum. nebo třeba opakující se mononukleoza.Je to možné? Už se to vleče skoro rok a je to velmi omezující. Nevím na co se mam zaměřit a kde je příčina. Jaké další vyšetř. mi doporučujete? Diky moc pekný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře! Obávám se, že podle popisu Vám nebudu příliš nápomocen... Příčinou Vaších potíží MŮŽE být chronická infekce chlamydiemi, vzhledem k pozitivní serologii a podezřelým příznakům bych se spíše přikláněl k přeléčení antibiotiky. Únava a nevýkonnost je ale velmi nespecifický příznak a je obtížné osvětlit příčiny, chce to řadu testů a vyšetření. Chlamydie se mi jeví jako nadějná stopa, ale jen na dálku, podle popisu...

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: