Chlamydie

Ve ctvrtek mi byla na zaklade testu zjistena chlamydia trachomatis. Dostal jsem antibiotika azitromycin mylan 500 mg s tim, ze si mam vzit prvni 3 tablety od pa do so v rozmezi po 12 hod a dalsi 3 tablety presne za tyden. Na kontrolni vysetreni mam prijit presne za mesic od prvniho uziti. Vim, ze dost lidi ma treba dvoudenni lecbu a pak nic. Ja to mam takhle nadvakrat. Chci se zeptat ohledne sportu a alkoholu. Mohu mezi prvni a druhou davkou jit treba 2-3x cvicit a potom az doberu leky tak to same? A ohledne alkoholu jak moc muzu pit ted v tydnu a potom az leky doberu? Bylo mi receno, ze nemam nejak pit( tzn. jedno, dve piva muzu)a sportovat vubec kdyz leky beru. Kdyz je zrovna neberu, tak pry muzu normalne.

Odpověď odborníka:

Azitromycin se užívá krátkodobě -a to proto, že se v těle vytvoří dostatečná hladina léku. Účinná hladina je přítomna v organismu asi týden. Z toho vyplývá, že byste neměl konzumovat alkoholické nápoje po dobu zhruba 1 týdne od užití poslední tablety.
Cvičit mezi dávkami můžete, ale nic těžkého, nepřetěžovat se. Také se raději nevystavujte slunečnímu záření.
S pozdravem BB.

MUDr. Barbora Barchánková
MUDr. Barbora Barchánková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: