Chlamydie

Dobry den, mam cca 4 mesice trvajici obtize - caste virozy stehujici se po tele. Nyni zacinam sportovat po posledni bronchitide a stale me trapi kasel a bolest kolen zejm. klidova-jakoby artriticka (pri sportovani se zlepsuje). Imunologicke vysetreni mam udajne v poradku, ac mi symptomy ukazuji na plicni chlamydie. Vysledek je a-Chlamydia pn. IgG:77 arb.j.+ a-Chlamydia pn. IgA harniční arb.j. Údajně jsem chlamydii jen v minulosti prodělala a mám si brát vitaminy. Není však hodnota 77 nějak vysoká? Imunoglobulin -E: 192 klU/l. Cítím stále dost nepříjemné omezení, vyčerpanost, bolesti kolen, v krku a kaslu. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš laboratorní nález chlamydií opravdu svědčí pro v minulosti prodělanou infekci, protilátky ve třídě IgG jsou paměťové, takže hodnota 77 Vás nemusí znepokojovat. Máte mírně zvýšené protilátky ve třídě IgE, což může být zvýšeno u alergiků. I Vaše příznaky kašel, recidivující virozy, únav by mohly být příznakem alergie, doplnila bych i alergologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x