Chlamydie

Dobrý den paní doktorko, potřebovala bych Vaši radu. Byly u mě zjištěny chlamydie,dostala jsem antibiotika AZITROMYCIN . Potřebuji radu vtom zda to může mít nějaký vliv na výkon ve sportu jsme na vrcholu sezony a nemuzu si dovolit polevit co s etyce vykonu .Vim ze ve dnech kdy antibitoika beru nesmim sportovat ale co ten tyden mezi davkami??Muze to mit nejaky vliv? Moc vám dekuji.. Nellyyy

Odpověď odborníka:

Dobrý den,nechci se vyhýbat odpovědi,ale jasné ano nebo ne bohužel neuslyšíte.Antibiotika jsou látky,které podáváme,pokud předpokládáme,že v organismu jsou přítomny baktérie,které tam nemají ve zdraví člověka co dělat/i za fysiologického stavu máme v těle mnoho tzv.nepatogenních mikroorganismů/Infekt a jeho zvládání imunitní reakcí tedy znamená,že v těle probíhá zánět.V této situaci by měl být imunitní systém "šetřen"od zbytečných dalších zátěží-tedy fysickými i psychickými stresy.Vrcholově provozovaný sport z lékařského hlediska jistě jako zátěž vnímat musíme,na druhou stranu,pokud je pro Vás vysazení aktivity provázeno takovým psychickým napětím-obavami,také to není příznivá situace.Zvažte,moc prosím,nakolik je nutné si vytvářet v životě podmínky "musím","nesmím"..Lidské tělo je přece jen občas oprávněno žádat své..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: