Chlamydie

Dobrý den, byla jsem na stěrech z pochvy a z močové trubice a byly my zjištěny chlamydie. Dostala jsem Azitromycin sandoz 500mg a ciplox 250. Lékař mi řekl, že léčba je dlouhodobá. Chci se zeptat, jestli po dobu léčení mohu mít pohlavní styk. Mám stálého partnera a vždy požíváme kondom. A také by mě zajímalo, jestli se musí léčit i partner, když jsem s ním nikdy neměla nechráněný styk. A jak jsem se mohla i přesto nakazit. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano. Pokuď se léčite z chlamydiózy, je chráněný styk na místě. Nakazit jste se mohla již před léty- dřív, než jste partnera potkala. Opravdu se doporučuje léčba u obou partnerů součastně. Pokuď ale nechce Váš partner zbytečně podstupovat léčbu, může se nejdříve nechat vyšetřit- infekci lze zjistit z krve, stěrů, moči... V případě negativního účinku by pak nemusel léčbu podstupovat.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: