Chlamydie

Dobrý den.Prosím Vás muj problém je že v minulém roce,měsíci říjen sem ve druhém měsíci těhotenství nečekaně potratila(těhotenství chtěné)Byla jsem poprvé tehotna.Pak samozdřejmě nasledovala sposta testu a vyšetření.Na výsledky sem čakala měsíc.Do toho sem se na dopuručení lékaře obědnala s přítelem na imunologii v Pražském podolí.Čekali sme skoro přez měsíc a přítel to že dne na den odvolal asi z mužského ega.Pak se i přiznal že se bál.Tam tedy výsledky nemám ale sme obednaný znovu.Přišli ale vysledky z gynekologie.A ty mě dost překvapili.Sou to prý prodělané chlamydie.Co to znamená přesně?Že je stále mám?Nevím vubec jak dlouho je mame?Tudíž ani jestli to je ze mě nebo přítele?Sme spolu rok a proto se bojíme že to máme už tak dlouho,jaké to muže mít následky když to léčíme až ted?Jde o zdraví a proto sme věrnost probrali dost vážne.Dostali sme antibiotika,masti,atd.Duležité pro nás je aby sme byly zdraví a mohli se znovu pokusit o miminko.Pochopila jsem že muj potrat zavinilo zdřejmě tohle.A dítě moc chcem a ted se bojíme.Ještě nám teda chybí testy z imunolog.Ale sem ted vystrašená jaké čtu ruzné články co zpusobují chlamydie?Mužem být s přítelem neplodní,když se nám to už podařilo?Jak nám bude dlouho trvat léčba.Bojím se že už neotěhotním a když že zase potratím.Mužete mi dát nějakou rozumnou odpověd?Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poměrně velká část těhotenství v časných stádiích končí spontánním potratem z různých příčin. Po prvním potratu proto vůbec není samozřejmé provádět spoustu testů a vyšetření. Vyšetření přicházejí obyčejně na řadu až v případě, že se potraty opakují. Chlamydie, jak jste se dočetla i na internetu, mohou způsobovat neplodnost, můžou vést i k potratu nebo k předčasnému porodu plodu. Nelze však s jistotou říci, že příčina potratu u vás byla právě chlamydie. Pokud testy na chlamydie vyšly pozitivně, je samozřejmě správné přeléčit vás. Jak dlouho chlamydie máte a kde jste je získala, to zřejmě již nezjistíte. Následkem nepřeléčení chlamydiové infekce může být již zmíněná neplodnost, zánětlivý proces v pánvi, chronické bolesti, nepravidelné špinění a krvácení. Neplodnosti se prozatím obávat nemusíte, již jste spontánně otěhotněla. Nelze zde přesně říci, jak dlouho bude u vás léčba probíhat. Po léčbě se samozřejmě můžete opět pokusit o další otěhotnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Osm rad, jak uchránit byt před prachem
Články: Osm rad, jak uchránit byt před prachem
Všudypřítomný prach – pro...
Nefrotický syndrom
Články: Nefrotický syndrom
Nefrotický syndrom je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: