Chlamydie??

Dobrý den, prosím o info, zda je možné nezjistit z výtěru z močové trubice + z krve přítomnost chlamydií, příp zda je nutné konkrétní chlamydie při testech z krve specifikovat v žádance na vyšetření. Mám už cca 7měsíců slabý výtok z močové trubice, zduřelé a bolestivé uzliny po celém těle, jsem stále unavený a poslední měsíc mi velmi pálí oči. Neustále se mi opakuje bolest močového měchýře, pálení při močení. Byl jsem už na několika vyšetřeních (venerolog, urolog a naposledy na kožním). Vždycky mi udělají výtěr, který je negativní. Krevní obraz a diferenciál- vše v normě Základní biochemie: Bilirubin hodnota o trochu vyšší 27 ( norma do 22), další enzymy jaterní v normě, glykemie ( cukr) v normě, funkce ledvinné v normě, cholesterol v normě. Moč a sediment- zcela v pořádku Protilátky proti chlamydii v normě. Pořád si mě přehazují jako horkou bramboru,ale nikdo nic neví. Tohle celé trvá už víc než půl roku. Jediné co mi bylo zjištěno, byl streptococus alfa, což ale prý nepůsobí moje problémy. Pokud mi výtok zůstane delší dobu na žaludu (6hod), tak se tam objeví červené vleky. Po sexu s parnerkou se jí obvykle do týdne objeví bolest v podbřišku příp moč. měchýře. Poradíte mi, co mi je?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Tomáši. Přítomnost chlamýdií se stanovuje nepřímo - vyšetřením protilátek v krvi, ale jak uvádíte, ty Vám byly vyšetřeny a jsou negativní. Vaše potíže může taky spůsobovat ureaplzma urealyticum, což je baktérie podobná chlamýdiím, spůsobuje protrahované záněty močových cest, chronické pocity pálení. Diagnostikuje se ze stěrů z ústí močové trubice - do laboratoře se transportuje ve speciálním médiu, protože je vysoce citlivá na zevní stimuly a při běžně provedém stěru by zanikla dříve, než by se odebraný materiál dostal k vyšetření. Taky právě pro její choulostivost lékaři často přistupují k léčbě jenom na základě symptomů, i když jsou stěry negativní. Taky lze vyšetřit krev ke stanovení DNA dané baktérie ( ale jde o finančně náročné vyšetření). Jak chlamýdie, tak ureaplazmata se léčí antibiotiky tetracyklinové řady či makrolidy. A ještě jedna poznámka - vyšetřená by taky měla být Vaše partnerka. TAky by měla být spolu s Vámi léčená - jak chlamýdie, tak ureaplazmata jsou sexuálně přenosné.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Rentgenové vyšetření
Články: Rentgenové vyšetření
Rentgen, RTG, paprsky X je...
Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Články: Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Až polovina všech diabetiků...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Mozková mrtvice nebo-li...
S jakými neduhy zatočí červená řepa?
Články: S jakými neduhy zatočí červená řepa?
Beta vulgaris neboli...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x