Chlamýdie

Dobrý den, v listopadu jsem se nakazil chlamýdiemi. Byly mi nasazeny antibiotika doxybene, které jsem dobral cca na konci ledna. po 2-3 týdnech po dobrání antibiotik jsem absolvoval kontrolní vyšetření (nedělal se výtěr močové trubice, ale pouze vzorek moči). Paní doktorka mi na kontrole řekla, že poté stačí, když si zavolám a oni mi řeknou, zda je nutná nějaka další kontrola či nikoliv (je to tak prý proto, že nemohou říct jakékoliv výsledky, tak to dělají touto cestu a pacientovi je jasné, jak testy dopadly). Minulý týden jsem tedy volal a bylo mi řečeno, že další kontrola není nutná, ovšem dnes se u mě objevil opět výtok. Je možné, že když kontrolní vyšetření dopadlo dobře, že by se nemoc tak rychle vrátila? Nevím, jestli mám jít zase k lékaři nebo co dělat. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jene. Opětovně jste se mohl nakazit chlamýdií v případě, že máte stálou přítalkyní a ona nebyla léčená. (Chlamýdie je sexuálně přenosná, proto je nutné léčit oba partnery součastně). Pokud nemáte stálou partnerku a objevil se u Vás výtok, máte zánět močových cest, ale původců zánětu může být hodně. Zajděte si k lékařce k novému kultivačnímu vyšetření moči, podle kterého stanoví původce baktérie a vhodné antibiotikum.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: