Chlamydie

Dobrý den, zdravím z Velké Británie, kde se právě léčím na chlamydie. Byly mi podány antibiotika, jednorázově, 4 tabletky, prý budou pracovat týden. Jak jsem se dočetla, tato nemoc může být nebezpečná i v rámci plodnosti. V tomto případě jsem myslela, že hraje roli doba, jak dlouho chlamydie mám. Ale doktorka mi řekla, že ne, že se vůbec bát nemusím (toto jsou moje první chlamydie), že pro neplodnost začne být rizikové, až když chlamydie budu mít po několikáté. Je to pravda? A na druhou stranu, dá se nějak zjistit doba, po jakou jsem chlamydie měla? Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně jste se léčila antibiotikem s účinnou látkou azithromycin (podávají se 3-4 tabletky 3-4 dny po sobě). Na léčbu chlamydií je to ale málo, mělo by se léčit alespoň 2-3 týdny podle typu chlamydie, tedy v případě podání Azithromycinu 2 - 3x po sobě v rozmezí týdne vždy 3 tablety. Na plodnost mají vliv pouze chlamydie přenášené pohlavní cestou, nikoliv plicní chlamydie. Bohužel jste neuvedla typ chlamydie, kterým jste nakažena.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: