Chlamydie

Dobrý den paní doktorko, byla jsem vyléčena z pohlavně přenosných chlamydií. A teď, spíše jen ze zvědavosti, protože jsem o nich hodně četla na internetu se ptám. Tedy: podle toho co jsem se dozvěděla je možné mít chlamydie v těle delší dobu a to bez jakýchkoli příznaků. A já se ptám jestli je možné mít chlamydie nějakou dobu bez příznaků (myslím tím samozřejmě dobu delší něž je jejich inkubační doba), například půl roku bez příznaků a pak se najednou příznaky objeví. A nebo jestli pokud jsou chlamydie i s příznaky, příznaky se objeví hned po propuknutí infekce, tedy po její inkubační době? Předem děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek večera.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není zcela vyloučeno, že chlamydie mohou v těle přetrvávát i bez konkrétních projevů po prodělané infekci, Nemá cenu pátrat po přítomnosti infekce pokud se cítíte zdráva, pokud by bylo podezření, že se jedná o recidivu, pak dle průkazu z moče nebo ze stěru z děložního čípku chlamydií metodou PCR , která je v podsatě nejpřesnější, by byla opět nutná léčba antibiotiky.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: