Chlamydie

Dobrý den pane doktore, mám na vás otázku ohledně onemocnění chlamydiemi. Je mi 20 let a mám prvního sexuálního partnera. Jsme spolu skoro rok. On měl předtím jen jednu partnerku a než jsme spolu začali pohlavně žít, nechal si udělat testy na všechny možné pohlavní nemoci. Mě se asi před půl rokem udělal vříděk nedaleko genitálií, ale nevěnovala jsem mu pozornost. Myslela jsem si, že je to jen zarostlý chloupek. Nyní jsem zjistila, že je tam stále. Nemění se na velikosti, nebolí. Zjistila jsem však, že takový vřídek může být příznakem chlamydií. Je možné se jimi nakazit i jinak než sexuálním stykem? Např. na toaletě ve škole nebo ve vlaku? Jaký test je na odhalení chlamydií nejspolehlivější? Děkuji vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Vřídek s největší pravděpodobností nemá s chlamydiemi nic společného,jejich přenos je nejčastěji pohlavním stykem,s vřídkem navštivte kožní oddělení ,kde vás zbaví obav a nasadí léčbu podle toho,co je původce,může to být i skutečně jen zarostlý chloupek. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: