Chlamydie

Dobrý den pane doktore, jen bych měl krátký dotaz. Rád bych si nechal udělat preventivní test (sám bych si ho uhradil) právě na zmiňované Chlamydie, jelikož mé bývalé přítelkyni byli zjištěny, že je "přechodila" a rád bych případně neohrozil svou novou přítelkyni. Pokud nemám příznaky, i tak by se mi v krevním odběru ukázali či je možné je jen prokázat až v akutním stádiu, kdy se v těle vytvoří protilátky? Je možné nějakým testem ověřit jejich přítomnost i bez příznaků? Děkuji za Váš čas a přeji pěkný den Jégr

Odpověď odborníka:

S diagnózou chlamydií je problém, pokud máme k dispozici pouze protilátky. Ty nejsou dostatečně průkazné pro určení diagnózy, ani pro vedení léčby.Nejlepší by bylo udělat si kultivaci na kožním oddělení výtěrem z močové trubice. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: