Chlamydie?

Dobry den, mam podezreni na plicni chlamydie. Uz tyden me strasne boli na pruduskach a jsem velmi unavena. Chodim casteji na zachod. Mohou to byt priznaky chlamydie? Zitra se chystam jit ke svemu obvodnimu lekari. Jeste bych se chtela zeptat pokud mam priznaky bolest v krku a oblasti prudusek a velkou unavu (i castejsi moceni), tak se jedna o druh plicni chlamydie, ktera se prenasi kapenkovou infekci a nebo pohlavnim stykem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl ke mě až včera přesunut. Vámi popsané potíže by jistě měly vést k návštěvě lékaře. Ovšem není důvod se rovnou domnívat, že by příčinou stavu byla chlamydiová infekce, "plicní" typ chlamydie je sice poměrně běžným původcem zánětů dýchacích cest, ale zdaleka ne jediným. K Vašemu druhému dotazu - infekce "plicní" chlamydií (přenášenou kapénkově) nevyvolává zánět močových cest nebo gynekologické potíže, ty jsou způsobeny jiných druhem chlamydie (který se přenáší pohlavním stykem). Blíže Váš stav posoudí praktický lékař po provedení příslušného tělesného vyšetření. Přeji Vám, ať se Vám brzy uleví!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x