Chlamýdie?

Dobry den, chtěl bych se zeptat za pritelkyni. Posledni 3,4 dny mela zapach z pochvy (jak kdyby po rybě), jinak zadne dalsi problemy, jako vytok, svedeni, paleni pri moceni ap, nemela. V pondeli si zavedla čípek Canesten Gyn. V utery si sla na vlastní žádost vyšetrit do laboratoře moč + sediment. s vysledkem: ery 70, leu 47, bakterie 6 527. S timto vysledkem sla k obvodni doktorce, ktera ji rekla, že je to urcite z toho duvodu, že si špatně odebrala. Přitom pritelkyne mela lahvicku z laboratoře a byl to stredni proud moči. Ale že by ji obvodni lekarka rekla, ať si necha vysterit moč znova, tak to ne. Poslala ji domu, že to nic neni. Tak jsme sli na urologii, kde ji nevim z jakeho duvodu cevkovali a odebirali cevkovanou moč na vyšetření. Urolog ji delal UZ, ten byl v poradku a poslal ji na gynekologii. Tam ji pani doktorka delala ster, že by to pry mohly byt kvasinky nebo chlamydie. Chtel bych se zeptat na Vaš nazor, jestli postup obvodni lekarky a urologa byl spravny? Ale hlavne bych se chtel zeptat, co by to mohlo byt? Vsude jsem cetl, ze chlamydie se projevuji rezanim, palenim ap. Takove problemy pritelkyne nema, jen nalez v moči a ten zapach z pochvy. A ještě bych se chtel zeptat, jestli je to nakažlive? Moje obvodni lekarka mi rekla, ze pokud ma v moci zvysene vyse uvedene hodnoty, tak že to nakazlivy neni. Ale kdyby to byly kvasinky nebo chlamydie, tak to asi nakazlivy je,ne? Jinak ja problemy nemam. Dnes si nechal vysetrit moc u obvodni lekarky tim papirkem a bylo to OK. Jinak pred mesicem delali pritelkyni ster z delozniho čipku, ohledne rakoviny a bylo to v poradku. Partnery nestridame, jsme si verni. Me delali ster z mocove trubice pred 3 mesici, jelikož jsem mel streptokoka v mocove trubici a byl tam jen streptokok, chlamydie tam nebyli. Byl jsem prelecen ATB. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

|Zápach po rybě by svědčil pro bakteriální vaginozu, vyšetření cévkováním dává přesnější výsledky, bude záležet na výsledku odběru,který ji udělali na gynekologii, postup byl naprosto stadardní, se stěrem z čípku to nemá žádnou souvislost, vyčkejte výsledku kultivace z gynekologie podle to se bude dále postupovat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: