Chlamydie

Dobrý den, před půl rokem mi byly zjištěny pohlavní chlamydie, můj gynekolog mě i manžela přeléčil Azitromycinem 500. Brali jsme 1 tabletu večer po dobu 3 dnů. Na chvilku mi potíže ustoupily /bolest v podbřišku, časté nucení na záchod, pálení při močení, z toho zřejmě únava, protože mě to budí i v noci, jinak ale žádné jiné problémy nemám, ani žádný výtok, antikoncepci neberu léta, menstruaci mám normálně, prostě nic/. Protože mé problémy se opět vrátily šla jsem za gynekologem znova, testy na chlamydie mi vyšly opět pozitivně, nechala jsem si na radu lékařky z virologie napsat jiné léky, podle ní 3 denní léčba azitromycinem je k ničemu a za 3 dny se prý chlamydie vyléčit nedají. Léčba by měla trvat alespoň 3-4 týdny. Můj lékař mi tedy na mé naléhání předepsal Doxyhexal 100 na 15 dní 2 tablety po 12 hodinách denně a manželovi když léky hůře snáší KLACID 500 1 tabletu denně také na 15 dní. Více tablet mi předepsat odmítl. Mám prosbu je podle Vás doba léčení při tomto dávkování dostatečná? Nerada bych se ládovala zbytečně antibiotiky. Dále mi bylo gynekologem zděleno, že kontrolní testy mi nechá provést jen na mé výslovné přání a že když budou dále pozitivní stejně mě dále na chlamydie léčit nebude, protože je dnes má 40% populace a ani o nich neví. Děti mám, z neplodnosti nebo potratu strach mít nemusím, ale pokud mám potíže je podle mě nutné s tím něco dělat. Manžel žádné problémy nemá. Co by jste mi poradili? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že tato druhá varianta léčení by už mohla být dostačující, ale u chlamydií je to někdy problém - tato bakterie se dokáže velmi účinně bránit jak účinku antibiotik, tak imunitním pochodům svého nositele, takže léčba nebývá, i při dodržení všech zásad, vždy úspěšná. Doporučovala bych se zaměřit na podporu vlastních imunitních procesů ( homeopatie apod.).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: